Tervetuloa Linnunradan kanikasvatuksen kotisivuille! Olen Saara Dufva ja kasvatan saman kasvattajanimen alla Pia Paanasen kanssa. Kasvattajanimi Linnunradan on myönnetty minulle kaneilla kääpiölupille vuonna 2001 ja hamstereille vuonna 2002. Yhteiseksi nimi muutettiin vuonna 2002 ja olemme saman nimen alla kasvattaneet hamstereita vuosina 2002-2005. Olen omalta osaltani luopunut hamsterikasvatuksesta ja jatkan pienimuotoisen kanikasvatukseni kanssa. Kasvatan kääpiöluppia väreissä isabella, madagaskar ja sallander. Ensimmäinen Linnunradan kanipoikue syntyi huhtikuussa 2001 ja kanipoikueita syntyy muutaman kerran vuodessa.

Kasvattajanimi Linnunradan on hyväksytty sekä kaneille että hamstereille. Miksi Linnunradan? Nimi on päätetty yhdessä ja siihen päädyttiin siksi, että tähti-teema oli meille molemmille mieluinen ja koska sana "linnunrata" antaa ihmisille kauniita mielikuvia. Kaikki kani-kasvatit ovat myös teeman mukaisesti nimetty aakkosjärjestyksessä tähtien ja tähtikuvioiden mukaisesti.

Pääasiallisesti keskityn kasvatustyössäni kanien lemmikkimäisyyteen sekä rodunomaiseen ulkomuotoon. Tavoitteenani on tottakai kasvattaa mukavia lemmikkikaneja. Erityisesti, koska kanikasvatukseni on äärimmäisen pientä, on pienellä kanikannalla vaikeaa saada aikaiseksi mitään kovin järisyttävää, näin ollen kanien kanssa keskityn ennemmin juuri kanien luonteisiin ja yritän löytää toisiaan täydentävät parit jalostukseen - sekä luonteen että ulkomuodon osalta.

Suurimmat edistysaskeleet ja suurimmalla panoksella olen päässyt hamsterikasvatuksessani venäjänkääpiöhamsteri roborovskien kanssa vuosina 2002-2005. Robojen kanssa tuli tehtyä määrätietoista työtä useamman vuoden ajan ja ihan mukavin tuloksin. Vähitellen kuitenkin oma aika, into ja mielenkiinto suuren hamsterilauman hoitamiseen ja kasvatuksen pyörittämiseen alkoi laantua ja näin ollen olen hiljalleen antanut hamsterikasvatuksen omalta osaltani hiipua pois. Tähän oli hyvä lopettaa, siis pääsin kuitenkin tavoitteeseeni joka oli yltää vuoden roborovskikasvattajaksi - ja siihen pääsin itseasiassa kahdesti, sekä vuonna 2004 että vuonna 2005.

Tutustu vapaasti kasvatukseeni näillä kotisivuilla - ja jos haluat kysellä lisää jostain asiasta tai haluat tarjota hyvän kodin Linnunradan kanikasvatille, niin ota yhteyttä!

 

 

Copyright Saara Dufva ©2008-2014